fbpx

Nanos

Nanos

Pot na Nanos https://www.visit-postojna.si/si/kaj-poceti/pohodnistvo/nanos bo lahka in razgledna. Dobili se bomo na parkirišču pri Eko koči na Nanosu, do katere pridemo z avtomobili po asfaltni panoramski cesti iz Podnanosa. Pot proti vrhu ni zahtevna, brez fotografskih postankov bo trajala približno eno uro. Po začetni poti skozi gozd, bomo kmalu prišli na travnato pobočje, s cvetočo floro v tem letnem času. Če bodo ugodne vremenske razmere, se bodo med cvetovi spreletavali številni pisani metulji. Seveda jih bomo poskusili ujeti v fotografski objektiv. Ob poti navzgor se bo pod nami vseskozi razprostiral čudovit pogled na Vipavsko dolino, Rebrnice in Kras v ozadju. Ob jasnem vremenu bomo videli tudi Julijske Alpe in Jadransko morje. Panorama, ki se bo razkazovala pred nami, je idealna za pokrajinsko fotografijo. Poskušali bomo fotografirati tudi sončni zahod, ki je z Nanosa vedno enkraten in nepozaben. Ne pozabite na baterije, saj jih bomo potrebovali ob povratku, če nas bo ujela noč.

 

Osnovne informacije:

 

  • Datum: junij 2024. Točen termin po dogovoru.
  • Pot do vrha, brez fotografskih postankov, 1h 30min.
  • Zborno mesto: parkirišče pri Eko koči na Nanosu ob 15ih. https://goo.gl/maps/mCp7yY2f5Hq1oHd97.
  • Težavnost: lahka pohodna pot z vzponom.
  • Pohodniška oprema: pohodniška obutev, kakšen anorak, če bo na vrhu zapihal veter in svetilka za povratek, če nas bo ujela noč.
  • Hrana in pijača: iz nahrbtnika.

 

Cena

 

  • 4-5 urna delavnica: 150 Eur
  • Celodnevna delavnica: 250 Eur

Plačilo po avtorski pogodbi, Bojan Rupnik, Prešernova ulica 9, davčna številka: 56172800, nisem davčni zavezanec.

 

V ceno vključeno: foto delavnica, naknadni online pregled in ocena fotografij.

 

Fotografska oprema:

 

DSLR ali brez zrcalni fotoaparat, po možnosti zoom objektiv od široko kotnika (fotografiranje pokrajine) do teleobjektiva (pokrajina, detajli). Kdor ima, lahko prinese tudi makro objektiv, ND filter, polarizacijski filter.

 

OBVEZNA JE REZERVACIJA.

Prijava na delavnico ali nakup darilnega bona