Fotografska delavnica na Slivnici

Fotografska delavnica na Slivnici

Slivnica https://www.notranjski-park.si/narava/naravne-znamenitosti/slivnica ni poznana samo po čarovnicah. Pa brez strahu, po vsej verjetnosti ne bomo srečali nobene! Če pa že, jo bomo seveda ujeli v svoje fotografske objektive. Slivnica ima najlepši razgled daleč naokoli. Pod njo se razprostira presihajoče Cerkniško jezero z obronkom mogočnih Javornikov. Na jezeru se pogosto izrišejo zanimive strukture in kompozicije. Pogled seže vse do Nanosa, Planinskega polja in Julijskih Alp v ozadju. Ambient je idealen za pokrajinsko fotografijo. Seveda bomo lahko fotografirali različne planinske cvetlice in prav posebne bukve, ki rastejo na vrhu Slivnice. Če bomo ujeli še sončni zahod, bo naša fotografska sreča popolna.

 

Osnovne informacije:

 

  • Datum: sobota ali nedelja popoldan v septembru 2023. Točen termin bo določen naknadno glede na vremenske razmere.
  • Trajanje: 4 – 5 ur. Pot do vrha, brez fotografskih postankov, 1h 40min.
  • Zborno mesto: parkirišče nad Upravno enoto v Cerknici (DODATI LOKACIJO GOOGLE zemljevida).
  • Težavnost: Lahka pohodna pot z vzponom.
  • Pohodniška oprema: pohodniška obutev, kakšen anorak in kapa, če bo na vrhu zapihal veter, svetilka za povratek, če nas bo ujela noč.
  • Hrana in pijača: iz nahrbtnika.

 

Fotografska oprema:

 

DSLR ali brez zrcalni fotoaparat, po možnosti zoom objektiv od široko kotnika (fotografiranje pokrajine) do teleobjektiva (pokrajina, detajli). Kdor ima, lahko prinese tudi makro objektiv, ND filter, Polarizacijski filter.

 

Obvezna je pred prijava.
Pred prijave (obrazec): ime in priimek, el. Pošta, telefon

 

Cena 60 Eur na udeleženca v skupini, plačilo po avtorski pogodbi, Bojan Rupnik, Prešernova ulica 9, Davčna številka: 56172800, nisem davčni zavezanec

 

V ceno vključeno: foto delavnica, naknadni on line pregled in ocena fotografij.